Preț cu transport – 299 Lei/pers. |
---|
Preț fără transport – 99 Lei/pers. |
0-1 ani – Gratis (fără loc în transport) |
2-7 ani – Reducere 50% |
Conacul lui Manuc Bei sau Manuc Bey (oficial – Complexul istorico-arhitectural Manuc Bey) este amplasat în orașul Hîncești din partea central-vestică a Republicii Moldova; și include următoarele edificii: Palatul lui Manuc, Casa Vechilului, Clădirea Contesei, Castelul de Vânătoare, Turnul de Veghe, ș.a.
Știați că?
08:00 Strada Circului 33 (Circul din Chișinău) (Google Map)
16:00 – 17:00
Conacul lui Manuc Bei din Hîncesti reprezintă una dintre perlele arhitecturii moldoveneşti din secolul al XIX-lea, fiind o reşedinţă luxoasă, cu o livadă de iarnă, o piscină cu acoperiş, cu ieşiri subterane, frumoase havuzuri şi un lac mic, galeriile din sticlă legau construcţiile adiacente cu palatul. A fost construit conform proiectului arhitectului Bernardazzi. Arhitectura a fost soluționata in spiritul clasicismului francez. Palatul avea terase cu baluștrii si firide in grosimea pereților completate cu diverse statue, avea acoperis înalt, care sublinia axa de simetrie.
Ferma de struți de la Bardar. Prin anii 1990 Silvia si Igor Borjicov au adus din Germania 5 struți africani,cu intenția de a întemeia o ferma de struți. De atunci populația s-a îmbogățit si cu alte animale: cai sălbatici, ponei, păuni, fazani, lebede negre, căpriţe în miniatură, (ce mai mică din lume) răţuşte şi şoimi.
Mănăstirea „Sf. Mc. Gheorghe”, Suruceni
Construiă în anul 1785 de boierul Casian Suruceanu, la sfatul ieromonahului Iosif astăzi este considerată una din lăcașele „cu multa sfințenie”, chiar daca in epoca sovietică a fost nimicit și pângărit tot ce s-a reușit. La 1992 locașul a fost redeschis, devenind mănăstire de călugăriţe.