PRET/persoana: 1480EURO (loc in camera dubla, taxe incluse) |
---|
Supliment camera single: 290 EURO / persoana |
Va invitam sa descoperiti una dintre cele mai vechi si mai influente civilizatii din lume. O tara cu un trecut inimaginabil de bogat, caracterizata in prezent printr-o mare varietate culturala si geografica. O tara care fascineaza prin contraste neasteptate intre saracie si frumusete. Aceasta calatorie include vizita celor mai importante vestigii ale Imperiului Mogul de odinioara, monumente de o frumusete nemuritoare.
14:00 Aeroportul Henri Coanda (Otopeni)
12:50
Ziua 1 (07.03): BUCURESTI – DOHA – DELHI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 14:00. Plecare spre Doha cu compania QATAR AIRWAYS la ora 16:50. Sosire in Doha la ora locala 22:30. Decolare spre Delhi la ora 02:20.
Ziua 2 (08.03): DELHI
Sosire la Delhi la ora 08:25. Transfer la hotel Welcomhotel Dwarka New Delhi 5* sau similar. Mic dejun, urmat de cazare (early check-in). Dupa amiaza avem prevazut un tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) – construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malul raului Yamuna la inceputul secolului al XVII-lea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Se va admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) – complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Plimbare printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrare la Jama Masjid (Moscheea de Vineri) – ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India. Cina si cazare la hotel Welcomhotel Dwarka New Delhi 5* (sau similar).
Ziua 3 (09.03): DELHI – MANDAWA (~260 km, ~ 5 ore)
Mic dejun. Plecare spre Mandawa, un orasel linistit unde domneste inca atmosfera Indiei de odinioara. Aceasta regiune este descrisa drept “galeria in aer liber a Rajasthanului” si regiunea cu cea mai mare concentratie de fresce colorate din lume, cu o varietate larga de subiecte, de la religioase la erotice, de la copii ale tipariturilor englezesti la satira sociala plina de spirit, lucrate in stilul inimitabil al artistilor
locali. Fiecare casa in Mandawa este impodobita cu picturi murale in culori vii care luminează peisajul arid. Dupa-amiaza, tur pietonal impreuna cu insotitorul roman de grup pentru a descoperi bijuteriile arhitecturale ale oraselului. Cina si cazare la hotel Vivaana Culture 4* (sau similar) in Mandawa
Ziua 4 (10.03): MANDAWA – JAIPUR (~180 km, ~ 3 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Jaipur, capitala statului Rajasthan, oras faimos datorita istoriei sale bogate in evenimente si apreciat pentru pietrele pretioase si obiectele mestesugaresti de aici. Pe parcursul acestei calatorii vom descoperi un taram aparte, unde traditiile stravechi sunt respectate cu sfintenie. Dupa-amiaza, sosire in «Orasul Roz» si vizita la Templul Birla, un impresionant templu hindus. Cina si cazare la hotel KK Royal Hotel & Convention Centre 4* (sau similar) in Jaipur.
Ziua 5 (11.03): JAIPUR
Mic dejun. Dimineata excursie la binecunoscutul Fort Amber (UNESCO), construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la
poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private, diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol – Poarta lui Ganesh, Chand Pol – Poarta Lunii.
Dupa-amiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului (UNESCO) si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal – Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel KK Royal Hotel & Convention Centre 4* (sau similar) in Jaipur.
Ziua 6 (12.03): JAIPUR – ABHANERI – FATEHPUR SIKRI – AGRA (~240 km, ~ 6 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Agra. In drumul nostru, oprire pentru vizita la Abhaneri Stepwell pentru a experimenta o plimbare cu camila – simbolul Rajasthanului (Camel Cart Ride) si pentru a interactiona cu satenii. Creat pentru a asigura alimentarea cu apa a zonei, Chand Baori sau Abhaneri Stepwell este o structura in trepte, sculptata in piatra, adapostind mii de fantani – una dintre cele mai vechi si mai adanci surse de apa din Rajasthan (si India) si construita în timpul dinastiei Nikumbha de catre Regele Chandra sau Chanda (cunoscut sub numele de Samrat Mihir Bhoja), undeva în secolul al XlX-lea. Drumul continua si urmatoarea oprire va fi Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri – mogul, indian, persan si islamic, printre care: Panch Mahal – palatul cu cinci etaje si multe alte edificii impresioanante. Spre seara, sosire la Agra. Cina si cazare la hotel Crystal Sarovar Premiere 5* (sau similar) in Agra.
Ziua 7 (13.03): AGRA
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Agra, odinioara capitala mogulilor si vizita la Taj Mahal, una dintre cele mai cunoscute noi minuni ale lumii. Cladirea de marmura a Taj Mahalului, un durabil simbol al iubirii, a fost
construita intre 1631 si 1648 la ordinul imparatului mogul Shah Jahan in memoria iubitei lui sotii, Mumtaz. In 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita marii sale valori istorice si culturale. Poetul englez Edwin Arnold descria Taj Mahal-ul ca fiind „nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra” iar lui Rabindranath Tagore ii placea sa spuna ca Taj Mahalul este „o lacrima pe obrazul timpului”. Dupa-amiaza, vizita Fortului Agra unde au avut resedinta marii imparati moguli Akbar, Jahangir si Shah Jahan. Acestia l-au impodobit cu marmura, pietre pretioase si gradini frumos aranjate. Intr-unul din turnurile acestui fort a fost exilat Shah Jahan de catre fiul sau Aurangzeb. Se spune ca ultimii sapte ani ai vietii sale, Shah Jahan, intemnitat in Fortul din Agra, i-a petrecut admirand frumusetea Taj
Mahalului care se inalta nu departe de el. Cina si cazare la hotel Crystal Sarovar Premiere 5* (sau similar) in Agra.
Ziua 8 (14.03): AGRA – DELHI (~205 km, ~ 4 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Delhi. Dupa-amiaza, sosire in Delhi si vizita complexului Arheologic Qutb (UNESCO). Cel mai faimos monument din Complexul Arheologic Qutb este Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199). In interiorul Complexului se vor vizita si:
Continuam programul de vizite cu Noul Delhi. Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior:
Poarta Indiei – ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrare inclusa la situl UNESCO Mormantul lui Humayun. Construit in 1570, mormantul are o valoare deosebita intrucat a fost primul mormant-gradina de pe subcontinentul Indian si a fost o sursa de inspiratie de-a lungul timpului pentru alte monumente dintre care cel mai important este Taj Mahalul. Spre seara, check/in la hotel Welcomhotel Dwarka New Delhi 5* (sau similar), unde vom beneficia de cazare pana la miezul noptii. Cina de ramas bun la hotel.
Ziua 9 (15.03): DELHI – DOHA – BUCURESTI
Transfer la aeroportul din Delhi pentru imbarcare pe cursa Delhi – Doha, compania QATAR AIRWAYS, cu decolare la ora locala 03:40; sosire in Doha la ora locala 05:30; decolare spre Bucuresti la ora 08:40. Sosire la Otopeni la ora 12:50