Preț – 999 Lei/pers. |
---|
0-1 ani (inclusiv) – Gratis (fără loc în transport) |
2-6 ani (inclusiv) – Reducere 50% cu prânz inclus |
7-11 ani (inclusiv) – Reducere 30% cu prânz inclus |
Găgăuzia este o regiune autonomă (din 1995) din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al unei limbi turcice şi apropiat cultural de turci, însă de confesiune creştină ortodoxă.
Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central) (Google Map)
07:00
19:00-20:00
Găgăuzia este o regiune autonomă (din 1995) din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al unei limbi turcice şi apropiat cultural de turci, însă de confesiune creştină ortodoxă. Limba găgăuză este considerată de UNESCO ca fiind o limbă pe cale de dispariție. Între 1812 şi 1846, ruşii au recolonizat cu găgăuzi aduşi din estul Bulgariei într-o Basarabie ortodoxă, în principal în aşezările părăsite de nogai. Găgăuzii s-au stabilit acolo în paralel cu bulgarii basarabeni în Avdarma, Comrat, Congaz, Tomai, Cişmichioi şi alte sate.
Populatia regiunii autonome este de 135.000 locuitori, suprafaţa de 1.830 km². Ea este divizată în trei raioane administrative (dolay): Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti. Centrul administrativ al regiunii este oraşul Comrat (20 mii locuitori), prima referință oficială despre oraș datează cu 1789. Limbile oficiale sunt găgăuza, româna vorbită în graiul moldovenesc şi rusa. Pe teritoriul Găgăuziei sunt situate numeroase vinării. Bucătăria găgăuză este unică. Aceasta are la bază trecutul nomad al poporului găgăuz; multe feluri de mâncare conțin în mare parte lapte, brânză de vaci, și carne. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare găgăuze sunt: gozleme, plăcinte cu brânză de oaie preparată acasă, și mangea, un sos cu carne și pastă din ardei roșu.
Știați că?