Mănăstirile Călărași + Casa Mierii

0
Preț
175.00 Lei
Preț
175.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

9651


  • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

1 Zi
Disponibilitate : Vezi lista mai jos
Chișinau
Călărași
Vârsta min : 0+
Maximum pers : 87
Preț
Preț – 175 Lei/pers.
 0-2 ani – Gratis (fără loc în transport)
2-7 ani – 88 Lei
Detaliile Turului

Casa Mierii
La 63 km de Chisinau in satul Raciula, raionul Calarasi. Gospodaria familei Stigarescu, la intrare in sat, langa manastire. O mica imparatie a albinelor: gradina plina de stupi, iar casa pare un muzeu al mierii. 

Locul Pornirii & Întoarcerii

Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central)  (Google Map)

Ora Pornirii

08:00

Prețul Include

  • Transport tur-retur
  • Toate excursiile indicate în program
  • Ghid licențiat

Prețul nu include

  • Masa

Servicii Adiționale

  • Ghid în limbi străine (50 €)

Plecări

  • 30.07.2017
Descriere

Mănăstirea Frumoasa

Manastirea de maici Frumoasa se afla la o distanta de 14 km de Calarasi. Istoria acestei manastiri incepe in 1804, cand a venit pe acest loc razasul Efrem Iurco din satul Oliscani, judetul Orhei, care era vaduv si a dorit sa devina calugar.

 

Mănăstirea Hârbovat

Manastirea este situata, pe valea raului Ichel, la aproximativ 10 km de or. Calarasi. A fost intemeiata in 1730 de catre boierul Constantin Carpuz. In cadrul manastirii se afla o biserica de piatra cu hramul Adormirea Maicii Domnului, zidita de mireanul Stefan Lupu (ulterior monahul Serapion). Cealalta biserica are hramul Pogorarea Sfantului Duh si este zidita la 1870, pe timpul staretilor Ieronim si Natanail. Aici se pastreaza vestita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, „Garbovita”, daruita in 1790 de sotia colonelului rus Nicolae Albaduev, ucis de un cal in poarta manastirii.

 

Mănăstirea Răciula
Mănăstirea Răciula se află în preajma satului omonim, la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Mănăstirea a fost înființată în anul 1797, de doi frați, Andrei și Ioan Roșca, preoți din satul Pașcani. Moșia pe care s-a construit mănăstirea a aparținut răzeșului Lupu Stratan. La început a fost mănăstire de călugari, însă în anul 1811, în urma desființării schitului Mana din apropierea mănăstirii Curchi, aici se înființează o obște de călugarițe.

 

Casa Mierii
La 63 km de Chisinau in satul Raciula, raionul Calarasi. Gospodaria familei Stigarescu, la intrare in sat, langa manastire. O mica imparatie a albinelor: gradina plina de stupi, iar casa pare un muzeu al mierii. Gospodarii va ofera o excursie in tainele producerii mierii de albine, explica efectele medicale ale pretioaselor sale produse: mierea, polenul, ceara si propolisul.

 

Muzeul Casa Părintească
„Casa Părintească” a fost inaugurată la 26 noiembrie 2000, ca muzeu de artizanat particular. Patrimoniul reprezintă o casa-muzeu cu 4 camere, echipament, curte de agrement. Muzeul are o curte proprie în centrul satului cu spaţii verzi, împrejurimi naturale foarte frumoase.

Știați că?

  • La „Casa Mierii”, numită şi „Muzeul Apicol”, vizitatorii pot urmări activitatea unei familii de albine, fără a fi înţepaţi, prin pereţii de sticlă ai unui stup.
Program
  • 08:00 – Plecarea din Chișinău
  • Vizitarea obiectivelor indicate în program
  • 16:00 – Întoarcerea în Chișinău

Harta

1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR