PĂDUREA DOMNEASCĂ

PĂDUREA DOMNEASCĂ - CHEILE BUTEȘTI - SUTA DE MOVILE - ZIMBRĂRIA

TRANSPORT

Autocar confortabil cu TV...

PLECAREA

19.05.2019

MOLDOVA

Vezi Moldova așa, cum nu ai mai vazut-o

INCLUS

 • TOATE EXCURSIILE INDICATE IN PROGRAM DA
 • TRANSPORT TUR-RETUR DA
 • GHID LICENTIAT DA
 • GHID IN LIMBA ENGLEZA/FRANCEZA (PENTRU GRUPURI) 50 EURO

DETALII EXCURSIE

Plecări

 • 19.05.2019

Pornirea la ora 6:00, blocul central ASEM

Preț – 245 Lei/pers


Preț copii : 0-2 ani – Gratis (fără loc în transport ) | 2-7 ani – 122 Lei

DESCRIERE

Raionul Glodeni . Conform legendei denumirea localității vine de la cuvântul glod, deoarece in zona Glodeni călătorii și transportatorii suportau greutăți mari din cauza bălților si a glodului acumulate in anumite luni ale anului.

Glodeni este situat în nord-vestul Republicii Moldova , la 168 km de capitală, la 35 km spre vest de orașul Bălți, între orașele Râșcani si Fălești, pe malul stâng al Prutului..

Glodeni a fost atestat in anul 1673. In raion locuiesc 60 400 locuitori, in orașul Glodeni – 11 800 locuitori.

Popularitatea raionului vine de la perlele naturale amplasate in teritoriu: Reciful coralier, Cheile Butești, Monumentul naturii „Suta de movile”,Rezervaţia naturală ştiinţifică de stat „Pădurea Domnească s.a.

Răul Prut – o arteră vitală pentru R. Moldova.

Ggerasus, Pyretus, acestea sunt denumirile vechi ale fluviului. Are o lungime de 976 si-si duce apele pe teritoriul Ucrainei, pornind din munții Hoverla ai Ucrainei, apoi strtabatind pământurile R. Moldova, alergând grăbit spre frumoasa Dunăre…

Reciful coralier. Deja lângă Cobani, care se află la 12 km de Glodeni, in apropiere de Butești, se poate vedea un segment din acest monument unicat, care începe in apropiere de satul Criva si se întinde pe o distantă de apr. 200 km.

Aceste lanțuri de recife calcaroase fac parte din zestrea pe care ne-au lăsat-o mările tropicale Tortoniană si Sarmatică, care fiind foarte calde erau populate de tot felul de viețuitoare –corali, moluște, scoici, alge s.a. Lângă localitatea Butești, Glodeni, putem admira Reciful coralier de la Cobani; Toltrele Prutului. Recifele sunt declarate monumente ale naturii și sunt protejate prin lege.

Cheile Butești: se află la sud-est de s. Butești, intr-un defileu săpat de râulețul Camenca.. Corpul recifului de la Butești este calcaros, fiind format, ca si întreg reciful coralier, din schelete de corali, moluște. Impresionează îndeosebi stânca „Uriașul”, care este străpuns de grote, in care au fost găsite fosile de ursi de cavernă, lei, rinoceri, zimbri, urși, dacă o admiri dintr-o parte, seamănă cu o reptila uriașa.

Sunt declarate monumente ale naturii și sunt protejate prin lege.

Monument al naturii „Suta de movile” – se află între localitățile Braniște si Cobani, raionul Glodeni; Pe o lungime de 8 km si o lățime de 1,7-2,3 m, de-a lungul Prutului se întinde acest monument al naturii.

Originea acestor movile rămâne un mister. Acesta este un peisaj straniu, cu alură fantastică,selenar, parcă copiat de pe alte planete – o stepă acoperită de apr. 3500 de movile, dintre care cea mai mare este „Movila țiganului”. Cum au apărut? Vom afla pe parcursul excursiei.

Rezervaţia naturală ştiinţifică de stat Pădurea Domnească a fost fondată în anul 1993 in scopul protejării acestei păduri vechi de luncă, unde veneau la vînătoare însuși domnitorii Tării Moldovei. Această zonă a aparținut curţii domneşti de la Iaşi. Hrisoavele confirmă că pe timpul lui Alexandru Cel Bun aici a fost creată prima rezervaţie naturală din spaţiul românesc şi se numea rezervaţia Ţuţora.

Rezervaţia naturală are in total o suprafață de 6032 ha si este recunoscută de specialiști ca fiind cea mai bătrână pădure din R. Moldova și una din cele mai vechi păduri de lunca din Europa.

Zimbrăria: Aici vieţuiesc câțiva zimbri, dintre care 3 exemplare au fost aduşi în august 2005 de la “Bela Veja” (Polonia) în “Pădurea Domnească”.

În cadrul rezevației se află si „Țara Bâtlanilor”, unde poate fi vazuta o colonie mixtă de păsări de baltă – Stârcul cenușiu, Stârcul de noapte, Egreta mică , care iși fac cuiburi pe arbori de stejari; Păsările pot fi văzute aici doar 3 luni de zile.

OBIECTIVE PENTRU VIZITARE
 • Monument al naturii „Toltrele Prutului”, s. Cobani;
 • Monument al naturii “Cheile Buteşti”, s. Butești;
 • Monument al naturii „Suta de movile”, s. Cobani şi Branişte;
 • Rezervaţia ştiinţifică „Pădurea Domnească” (se achită adițional 25 lei copil/30 lei adult);
 • Zimbraria
SFATURI PENTRU TURIȘTI
 • Imbrăcăminte si incălțăminte căt mai comodă
 • Aparat de fotografiat
 • Apă si mâncare ușoară

Lungime traseu – 480 km

Durata excursiei – 12 ore

Complexitatea traseului: deplasare cu transportul si pe jos.

022 78-19-19

069-44-04-00

SUNĂ ACUM

245 LEI

Solicită un apel pentru informație adițională

VEZI ȘI ACESTE OFERTE

Excursie Grecia (14 mai)

Excursie Iași (17 mai)

Excursie Grecia (17 mai)

Brașov + Sinaia + Bran (17 mai)

Excursie Bukovel + Rafting (17 mai)

Cheile Bicazului (17 mai)

Excursie și Relaxare în Carpați (17 mai)

Excursie + Shopping Odessa (18 Mai)

[fbcomments  width=”1175″ count=”off” num=”5″ countmsg=”wonderful comments!”]

CONTACTE

 •   Chișinău, Vasile Alecsandri 121

 •    Telefon: 022 78-19-19

 •    Mobil: 069 44-04-00

 •    Mail: [email protected]

 • Prețurile indicate pe site sunt actuale la ziua publicării și pot suferi modificări în dependență de data plecării și componența pachetului turistic.

 

 • Orele de plecare/sosire sunt indicate aproximativ și pot suferi modificări în dependență de vamă/trafic/condiții climaterice etc.

© Copyright 2019 by Panda Tur - Made With In Moldova

Panda Tur: 022 78-19-19 / 069-44-04-00