Stațiunea Slănic Moldova – fondul balnear al stațiunii are un specific aparte, unic în țară și în Europa, găsindu-se pe o zonă relativ restrânsă o mulțime de izvoare variate în ceea ce privește compoziția, concentrația, complexitatea chimică și efectele terapeutice. Stațiunea Slănic Moldova dispune de importante zăcăminte de ape minerale, cercetate și exploatate încă de la începutul sec. XIX, reconfirmate de studiile din anul 1999 pentru reevaluarea rezervelor de apă minerală și bioxid de carbon mofetic, ce au evidențiat două tipuri de zăcământ hidromineral distincte din puncte de vedere hidrogeologice, hidraulice, fizico-chimice și balneo-medicale: ape minerale clorurate și bicarbonate.
Gara Feroviară (Google Map)
04:30
Statiunea Slanic Moldova – fondul balnear al statiunii are un specific aparte, unic in tara si in Europa, gasindu-se pe o zona relativ restransa o multime de izvoare variate in ceea ce priveste compozitia, concentratia, complexitatea chimica si efectele terapeutice. Statiunea Slanic Moldova dispune de importante zacaminte de ape minerale, cercetate si exploatate inca de la inceputul sec. XIX, reconfirmate de studiile din anul 1999 pentru reevaluarea rezervelor de apa minerala si bioxid de carbon mofetic, ce au evidentiat doua tipuri de zacamant hidromineral distincte din puncte de vedere hidrogeologice, hidraulice, fizico-chimice si balneo-medicale: ape minerale clorurate si bicarbonate.
RECOMANDAT PENTRU TRATAMENT:
– tulburari digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 ani de la faza dureroasa, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica)
– boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii in boli ale ficatului)
– boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate)
– boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale).
– Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor:
– reumatismale degenerative si diartritice
– cardiovasculare si respiratorii (astma alergica, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar).
– tratamentul bolilor endocrine (stari prepubertale la copii hiperreactivi)
– ginecologice (sindrom ovarian menopauzal)
Staţiunea Slănic-Moldova din judeţul Bacău este aşezată pe Râul Slănic, un afluent al Râului Trotuş, la o distanţă de aproximativ 80 Km de Municipiul Bacău, reşedinţa judeţului Bacău.
Este o staţiune cu caracter permanent, cu o climă temperată, cu aer foarte curat, renumită pentru izvoarele sale cu ape minerale vindecătoare, calităţile acestor ape au fost confirmate prin obţinerea a numeroase medalii internaţionale.
Această staţiune este botezată: „Perla Moldovei”, are amenajate mofete pentru a se putea folosi în scop terapeutic gazul natural mofetic la izvoarele 3 şi 11 cu provenienţă legată de fenomenele vulcanice din Munţii Harghita.
Indicaţiile medicale pentru această staţiune au fost determinate ca urmare a unor cercetări ştiinţifice asupra parametrilor constituienţi ai apei, încât se fac atât cure interne cât şi cure externe împărţite pe izvoare.
Indicaţii terapeutice
– gastrite cronice hiperacide, hipoacide
– ulcere gastrice
– afecţiuni duodenale
– afecţiuni hepatobiliare( colecistite, dischinezii biliare)
– afecţiuni de nutriţie
– afecţiuni ale rinichilor şi ale căilor urinare
– afecţiuni cardiovasculare
– afecţiuni ale nervilor periferici
– afecţiuni post-traumatice
– nevroze astenice
– boli reumatismale degenerative şi diartritice
– afecţiuni respiratorii(astm alergic, rinosinuzite cronice)
– afecţiuni ginecologice
– afecţiuni asociate
Resursele de tratament
Apele minerale bicarbonate, carbogazoase, sodice, hipertonice, hipotonice.
Microclimat de salină, gaz de mofetă, bioclimat de odihnă, relaxare.
Proceduri
Se face cură internă cu ape minerale; aerosoli, băi cu apă minerală încălzită, inhalaţii cu ape minerale şi medicamente adecvate prescrise, kinetoterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastică medicală, mofetoterapie.
Contraindicaţiile Mofeto-terapiei
– cardiopatie ischemică cu crize frecvente
– infarct miocardic recent
– hipertensiune arterială stadium II şi III şi cu complicaţii
– arteroscleroză cerebrală
– boli digestive
– boli renale
– boli respiratorii cronice cu disfuncţii ventilatorii
– stenoza mitrală sau aortică
Transport: ruta Chișinău – Onești transfer Slănic Moldova sau alte.
Știați că?
FEBRUARIE/MARTIE/APRILIE/MAI/IUNIE/IULIE/AUGUST/SEPTEMBRIE/OCTOMBRIE/NOIEMBRIE/DECEMBRIE
DOBRU – 227 EURO BB
COROANA MOLDOVEI (4*) – 253 EURO BB/350 EURO FBT
EUROVACANTA (3*) – 255 EURO BB/350 EURO FBT
VILA TELECONSTRUCTIA (3*) – 255 EURO BB
NEMIRA (4*) – 292 EURO BB
VENUS (2*) – 225 EURO FBT