Preț – 199.99 Euro/pers Primele 5 rânduri în autocar – 219.99 Euro/pers. |
---|
Preț copii cu 2 maturi în cameră: |
0-2 ani – Gratis (fără loc în transport și fără pat adițional) |
2-7 ani – 179.99 Euro |
7-12 ani – 189.99 Euro |
Asigurare de Anulare a Călătoriei
„STORNO ALL INCLUSIVE”
Aceasta ofertă este de tip early booking
Condiții early booking:
– Rezervarea este făcută minim cu 30 de zile înainte de plecare
– În cazul în care prețul crește pe parcurs, persoana care a rezervat, nu achită diferența
Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central) (Google Map)
06:00
In regiunea Harju, in nordul tarii, se gaseste cel mai mare oras din Estonia si capitala acesteia, Tallinn. Regiunea urbana in care este situata capitala tarii se crede ca dateaza din secolul al XII-lea, mai exact din anul 1154. In acea vreme insa, nu era sub stapanirea Estoniei si nici nu se gasea sub denumirea de actuala. Pasionatii de istorie au descoperit ca Tallinn a fost un mic orasel de pe langa Castelul Astlanda si atunci se denumea Qalaven. In anul 1219 orasul a intrat sub dominatia danezilor, denumirea acestuia schimbandu-se in Reval. In cele din urma, tot danezii au fost cei ce i-au dat numele de Tallinn.
Partea centrala a orasului poate fi impartita in doua zone distincte, centrul vechi si centrul nou. In centrul vechi al orasului se regasesc monumente istorice si arhitecturale de mare importanta pentru cultura si istoria capitalei, zona primind statutul de obiectiv protejat UNESCO in 1997. Centrul nou prezinta cladiri avangardiste si o viata de noapte activa.
De-a lungul timpului, Tallinn a trecut prin numeroase stapaniri. Prima data a apartinut Ordinului Teutonic, apoi Danemarcei, Suediei, Rusiei si, in cele din urma, in anul 1918, cand tara si-a recapatat independenta, a devenit capitala Estoniei. In anul 1940 a fost din nou ocupata de rusi, nazistii au ocupat fortat orasul in anul 1941 si, din anul 1945 pana in anul 1991, Tallinn a facut parte, din nou, din URSS.
Vilnius este capiala Lituaniei si, de asemenea, este cel mai mare oras din Lituania. Acesta este situat in sud-estul tarii, aproximativ la 30 de km de la frontiera cu Belarus. Fiind capitala si cel mai populat oras din Lituania, Vilnius este un important centru de arta, moda, tehnologii si educatie.
Vilnius este recunoscut pentru Orasul Vechi, care are o arhitectura frumoasa si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1994. Influenta sa evreiasca pana in secolul al XX-lea a facut ca orasul sa mai fie numit „Ierusalimul de Lita”; chiar si Napoleon a numit orasul „Ierusalimul de Nord”. In 2009, Vilnius a fost Capitala Europeana Culturala.
Pe tot parcusul anului, orasul ofera o varietate culturala, muzica, teatru, arta si festivaluri de moda. Puteti merge la Teatrul de Opera si Balet, unde sunt trei sau patru spectacole pe saptamana; daca doriti sa vedeti un teatru modern, puteti merge la teatrul Oskaras Korsunovas. Una dintre principalele obiective turistice din Vilnius este turul cu balonul cu aer cald, un mod nou si interesant de a vizita obiectivele turistice din Vilnius. Daca doriti sa faceti un tur al orasului pe cont propriu puteti merge la Velo Vilnius si sa inchiriati o bicicleta.
Daca vi se face foame, Vilnius va pune la dispozitie o gama variata de restaurante. Pentru cei care nu doresc sa cheltuie multi bani, Apuokas este unul dintre cele mai ieftine restaurante. Daca doriti sa mancati mancare specific lituaniana, puteti merge la Cili Kaimas; daca sunteti vegetarian puteti merge la Balti Drambliai, aflat pe strada Vilniaus; iar daca doriti un restaurant in stil medieval puteti merge la Lokys, aflat pe strada Stikliu.
Un lucru pe care trebuie sa il cunoasteti, este ca in Vilnius, fumatul este interzis in toate locurile publice, cu exceptia unor cluburi de noapte, care au o camera speciala pentru fumatori.
Riga este cel mai mare oras al tarilor Baltice si capitala Letoniei. Este de o importanta majora pentru tara datorita portului maritim de care detine. Acesta este situat la gura de varsare a raului Daugava, in Golful Riga si se afla la 10 metri deasupra nivelului marii.
Istoria spune ca regiunea dateaza inca din secolul al X-lea, insa a fost fondat ca asezare urbana in anul 1201. Din secolul al XIII-lea si pana in secolul al XIX-lea (momentul nasterii nationalismului leton) si secolul XX, in care tara isi declara independenta, istoria orasului Riga se imbina perfect cu istoria Letoniei, o cronica de suisuri si coborasuri a imperiilor ce au inconjurat tara si influenta pe care acestea au avut-o asupra acestora. Ca membru cu drepturi depline al Ligii Hanseatice, prosperitatea localitatii creste intre secolele XIII si XV, transformand Riga intr-un centru comercial major al regiunii si mai tarziu, al industriei. Legenda spune ca acest oras si-a luat denumirea de Riga, dupa raul Ridzene, unul dintre afluentii raului Daugava.
Riga este unul dintre putinele orase din lume care imbina noul cu vechiul, aici existand tot atatea cladiri moderne, cat si vechi. Unele dintre cele mai noi si moderne cladiri din oras sunt: Sediul Bancii Centrale, Piatra Soarelui, Turnul TV Riga si Sediul Astra Lux. Capitala tarii prezinta si o multime de atractii si obiective turistice. Unele dintre cele mai cunoscute sunt: Teatrul si Opera Nationala, Teatrul de Papusi si Daile, Stadionul Arena, Universitatea din Letonia, Piata Centrala, Ceasul si Turnul Orasului etc.
Capitala Minsk este situata la 340 km nord – est de Varsovia si 120 km sud – est de Vilnius. A fost mentionata pentru prima data in 1067, insa din orasul vechi foarte putin a mai supravietuit pana in prezent. Minsk a devenit o importanta axa de comunicatii si, din pacate, a fost grav distrus in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Orasul modern Minsk are un plan simetric, dispus pe ambele maluri ale raului Svislach.
Oras atestat in secolul al XI-lea ca resedinta a unui principat slav, a fost inclus in Rusia Kieveana, Lituania, Polonia si Rusia tarista. In cadrul imperiului din urma devine, in 1793, resedinta guvernatorului Bielorusiei. Capitala a RSS Bieloruse (1921 – 1991), orasul isi va pastra functia in noua republica independenta Belarus. In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, functia de transport (nod feroviar) este completata de functii industriale. Distrus in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, se reface in deceniile urmatoare, devenind un important centru al industriei grele sovietice.
Capitala statului este cel mai bun loc pentru turistii in cautarea de relicve ale epocii comuniste. Aici veti gasi cele mai multe statui si alte obiective turistice apartinand regimului sovietic. Catedrala Sfantului Duh a fost construita in 1642, initial servind ca manastire pentru calugarii bernardini. Parcul Cheluskintsev, Gradina Botanica, Marele Muzeu al Razboiului Patriotic, expun o parte a ororilor celui De-al Doilea Razboi Mondial. Biserica Sf. Simon si Elena, numita “biserica rosie” a fost construita la inceputul secolului al XX-lea de o familie nobiliara in Sinagoga.
I-a zi
II-a zi
III-a zi
IV-a zi
V-a zi
VI-a zi
VII-a zi