Preț – 99 €/pers. Primele 3 rânduri în autocar – 109 €/pers. |
---|
Preț copii cu 2 maturi în cameră: |
0-1 ani (inclusiv) – Gratis (fără loc în transport și fără pat adițional) |
2-6 ani (inclusiv) – 79 Euro |
7-11 ani (inclusiv) – 89 Euro |
Preț cameră Single – 144 Euro (Singur în cameră) |
Asigurare de Anulare a Călătoriei „FLEX 10”
Îți prezentăm Turul României – un traseu inedit care iți va permite sa vezi cele mai importante obiective, cum ar fi: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sighișoara și Cheile Bicazului.
Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central) (Google Map)
21:00
Cluj-Napoca este al patrulea oras ca marime din Romania si este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale si industriale din Romania. Orasul este situat in centrul Transilvaniei si este vechi inca din anul 106, cand Imperiul Roman a cucerit Dacia si a format o asezarea Napoca. Totusi, prima atestare a numelui Cluj a fost in 1213 sub denumirea latina Castrum Clus. In 1956, Revolutia Maghiara a dus la unificarea de catre autoritatile romanesti a universitatilor Babes (romaneasca) si Bolyai (maghiara). Maghiarii au ramas majoritari in oras pana in anii 1960, cand romanii au devenit mai numerosi datorita influxului masiv de populatie, consecinta a industrializarii puternice a orasului. In 16 octombrie 1974, orasul a sarbatorit 1850 de ani de la prima sa atestare sub numele de Napoca, iar guvernul de atunci a schimbat denumirea orasului Cluj adaugand si „Napoca”.
Alba Iulia este atestata documentar pentru prima data ca fiind capitala Daciei Apulensis in timpul domniei lui Marcus Aurelius. Dupa 1641 a devenit capitala Principatului autonom Transilvania, unde in 1918 s-a semnat actul de Unire al Principatelor Romane. Mai este cunoscuta si sub denumirea latina Apulum, in maghiara Gyulafehérvár si in germana Weißenburg/Karlsburg. In Evul Mediu numele romanesc al orasului, scris in limba slavona era Balgrad, adica Cetatea Alba. Ridicata intre anii 1714 – 1739, dupa planurile arhitectului militar Giovanni Morando Visconti, la ordinele lui Carol al VI-lea de Habsburg, Cetatea Alba Iulia este considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din Ardeal. Avand ziduri lungi de 12 kilometri si o suprafata de aproape 100 de hectare, cetatea este formata dintr-un fort central si sapte bastioane cu porti baroce. cele 7 bastioane au fost denumite “Eugeniu de Savoia“, “Sf. Stefan“, “Trinitatea“, “Sf. Mihail“, “Sf. Carol“, “Sf. Capistrano“, “Sf. Elisabeta“. Cel mai mare este Bastionul Trinitatii care are 135 de metri. De asemenea, trei dintre porti sunt indreptate spre oras iar celelalte trei spre campul de instructie din partea de vest. Zidurile sunt constuite din caramida si din piatra luata de la ruinele cetatii romane, avand la baza o latime de 3 metri iar la varf de 1,2 metri.
Sibiu, cunoscut si sub denumirea germana Hermannstadt a fost si este unul dintre cele mai reprezentative orase din Romania, atat din punct de vedere turistic, cultural dar si economic. Aici exista cel mai important centru al minoritatii germane din Transilvania, de asemenea si alte minoritati (maghiari, tigani, slovaci si ucrainieni). Desigur, ponderea cea mai mare o are populatia de origine romana (peste 95%), care a stiut sa pastreze si sa imbine celelalte culturi de sus. In prezent Sibiul reprezinta un important centru turistic si comercial, o adevarata capitala turistica si culturala din centrul tarii, atragand in continuare prin farmecul sau aparte, prin traditia conservata atat de bine, dar si printr-un decor natural si istoric deosebit. Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad – Sibiu – Brasov) si E 81 (Cluj – Sibiu – Pitesti – Bucuresti); Sibiul reprezinta un important nod de cale ferata si dispune de un aeroport international cu curse regulare spre Germania si Italia.Municipiul Sibiu este unul din cele mai importante oraşe din Transilvania cu un remarcabil potenţial de dezvoltare economică, avantajat şi de poziţionarea sa pe Coridorul IV Paneuropean şi beneficiind de un modern Aeroport Internaţional.
Cel mai cunoscut oraş din Ţara Bârsei este Braşovul. Este cunoscut încă din 1292, când oraşul a fost menţionat în Diploma Cavalerilor. Situat în partea centrală a judeţului, în interiorul arcului carpatic, oraşul este pozişionat la o altitudine de 520-620, la piciorul Dealului Tâmpa. Se poate înţelege astfel de ce timp de 12 secole, saxonii şi-au instaurat principalele oraşe aici.
Oraşul Braşov, denumit de saxoni Kronstadt, era considerat unul dintre cele mai puternice centre comerciale, lucru uşor de observat şi astăzi prin aerul său medieval. Astfel, Muzeul de Istorie, aşezat astăzi în Piaţa Sfatului, dezvăluie urmele trecutului prin numeroase documente, alături de alte obiective turistice, precum Bastionul Ţesătorilor, Biserica Neagră sau Biserica Sf. Nicolae din Schei.
Sighișoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”. Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte si datorita faptului ca de secole, în acest burg medieval au convietuit în buna întelegere români, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dând nastere unei comunitati multiculturale.
Cheile Bicazului, datorită mărimii lor impresionante reprezintă o adevarată atracţie turistică cu peisaje spectaculoase şi posibilităţi multiple de agreement. Drumul care străbate Cheile Bicazului este asemenea unui defileu săpat în piatră, plin de serpentine de o rară frumuseţe, iar pereţii imenşi de calcar ai stâncilor ascund peşteri şi avene. În Cheile Bicazului există locuri care abia aşteaptă să fie descoperite, peisaje sălbatice şi deosebite ce stau ascunse după pereţii stâncoşi care parcă se întâlnesc în cer. Valea foarte îngustă alături de cascade, stânci izolate, guri de peşteri şi pereţi stâncoşi, formează împreună aceste locuri pitoreşti încărcate de legendă, care ne impresionează prin frumuseţile lor unice şi care fac din această zonă o adevărată atracţie turistică, unică în România.
Știați că?
I-a zi
II-a zi
III-a zi
IV-a zi
V-a zi
Спасибо компании Панда Тур за хорошо организованный отдых в Румынии. Было очень интересно и комфортно!
Если есть желание незабываемо отдохнуть в Европе, то рекомендую брать тур в Панде. Сотрудники знают интересные маршруты, на любой вкус и кошелек