Weekend-urile libere le dedică locurilor frumoase din Moldova

Din lipsa de bani, timp sau interes, există și moldoveni care aleg să-și petreacă vacanțele acasă, descoperind noi locuri în țara noastră. Ei spun că au decis să-și cunoască țara, dar recunosc că e și mai ieftin să admiri peisajele mioritice decât să te odihnești în afară.

Weekend-urile libere sunt dedicate locurilor frumoase din Moldova, și-a spus această familie care și-a făcut deja un obicei din a străbate țara..

 

“Suntem curioși de frumusețile și de locurile interesante și din Moldova, nu doar de peste hotare. Weekendul trecut am fost la Hanul Manuc Bei din Hâncești și am descoperit un univers interesant care e legat strâns de istoria neamului nostru.”

 

Fiecare destinație este aleasă în sânul familiei.

 

“- Ai fi putut să petreci această duminica la piscină. – Da, aș fi putut, dar am decis să îmbin utilul cu plăcutul.”

 

În satul Răciula, Călărași am întâlnit mai mulți moldoveni deciși să descopere țara de-a fir-a păr.

 

“Înainte făceam cu copii pelerinaj să spunem așa, locurile care erau cunoscute din punct de vedere turistic, acum sunt liberă în sensul ăsta  – cu sora mea.”

 

“Este o problema că noi nu cunoaștem și nu avem simțul ăsta de mândrie de plaiul nostru, nu știm istoria corectă.”

Tatiana Ermacicova și-a chemat prietena din Moscova pentru a-i arăta Moldova. Femeile și-au propus ca timp de două luni, fiecare duminică să o petreacă străbătând în lung și în lat.

 

Tatiana ERMACICOVA, TURIST “Soroca, Orhei, Saharna. În multe locuri am fost. Pe unele le-am vizitat chiar de două ori. Cu plăcere mergem în acele locuri care ne duc mai aproape de Dumnezeu.”

 

Pe lângă excursiile la mănăstirile din țară, agențiile de turism propun locuitorilor capitalei să facă câte un popas și la casele unor oameni care și-au transformat gospodăriile în atracții turistice.

 

 „Am hotărât să ne ocupam intensiv cu albinele. În prezent avem peste 100 de familii de albini.”

 

Astăzi, turiștii au avut ocazia să viziteze “Casa Mierii”.

 

„Vreau întâii să îmi știu țara, apoi să mă duc în alte țări și să le știu și pe ele.”

 

„Vreau să văd cum oamenii trăiesc, mai ales aici la „Casa Mierii”, o gospodărie naturală. Vrei să vezi nu doar lucrurile de la suprafaţă, dar chiar cum lucrează oamenii.”

 

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV “Stupul este din sticlă pentru ca turștii să poată vedea ce fac albinele.  Mai exact, turiștii pot vedea procesul de obținere al mierii, fără riscul de a fi înțepați.”

 

După ce află mai multe din culisele afacerii dulci, turiștii sunt invitați să guste din deliciile preparate pe loc. Vinul din miere este foarte popular.

 

„De parcă ar fi un vin sec, doar cu tente specifice.”

 

„E acru.”

 

„Foarte gustos, original.”

 

Constantin STEGĂRESCU, ADMINISTRATOR “CASA MIERII” “Tot practic ce se poate de extras de la albini se colectează și este aici depozitul și magazinul pentru vânzare a produselor apicole.”

 

Prețurile pentru excursiiile prin țară variază de la 100 pana la 200 de lei în funcție de numărul de obiective turistice incluse.

 

http://protv.md/stiri/social/weekend-urile-libere-sunt-dedicate-locurilor-frumoase-din-moldova—1552121.html

 

GDPR